3.2) Kelebihan Menjadi Agen

KOMISEN JUALAN PERIBADI (Personal Sale)

– Setiap nilai transaksi yang anda jual, kami akan memberikan komisen terus (real time) kepada agen mengikut jenis TELCO seperti CELCOM (4 – 6 %), MAXIS (3 %), DIGI (3 %) dan iTalk (12 %) bergantung kepada nilai transaksi anda. Sebagai contoh: sekiranya anda menjual produk tambah nilai Celcom RM10, komisen yang akan anda terima adalah 4% = RM0.40. Komisen akan dibayar terus (melalui akaun deposit) kepada anda setiap kali anda melakukan transaksi produk kepada pelanggan.
– Ini bermakna, sekiranya baki akaun deposit anda diandaikan RM100 dan anda melakukan transaksi kepada akaun pelanggan dengan nilai RM10, server akan menolak baki akaun deposit anda sebanyak RM9.60 sahaja dari nilai tersebut. Disebabkan transaksi itu, baki deposit anda yang akan tinggal di dalam akaun deposit anda berubah menjadi RM90.40. Seterusnya, server akan menghantar mesej kepada anda memaklumkan transaksi berjaya dan memaklumkan baki terkini dalam akaun deposit anda.

KOMISEN MEMPERKENALKAN RESELLER BARU
(Dealer Introduce Dealer)

– Pihak syarikat akan memberi insentif kepada anda yang memperkenalkan agen baru. Insentif sebanyak RM5 diberikan bagi setiap agen baru yang berjaya anda perkenalkan. Apabila agen baru itu disahkan telah membuat bayaran pendaftaran, insentif tersebut akan dimasukkan terus ke dalam akaun deposit anda. Anda boleh memperkenalkan seberapa ramai yang boleh.
– Cara untuk mendaftarkan rakan anda ialah hanya perlu SMS melalui nombor telefon yang telah didaftarkan dengan MBI COMMUNICATION dengan menghantar maklumat rakan baru yang hendak didaftar itu. Dari situ, pihak syarikat dapat mengesan bahawa andalah yang merekemenkan individu tersebut.

TAIP: MBIDAFTAR<jarak>NO H/P rakan yang akan didaftarkan<jarak>Nama Penuh Rakan<jarak>Nama Bank<jarak>Tarikh@Masa Bank in<jarak>Jumlah(RM)<jarak>Nama Penuh Agen yg memperkenalkan agen baru

HANTAR KE 013-998 7499 atau hubungi nombor yang sama.

Contoh: MBIDAFTAR 0191234567 Awang Noneng CIMB 20.11.2008@1300 RM100 Semek Beral

KOMISEN DEALER PALING AKTIF PADA SETIAP MINGGU

– Syarikat mewujudkan satu kaedah pemberian bonus yang diberi nama ‘5 Dealer Teraktif’ untuk setiap minggu dalam laman web ini. Sebagai tanda penghargaan kepada dealer-dealer kami, kami akan mendepositkan RM 5 ke akaun deposit dealer yg paling banyak membuat jualan dalam setiap minggu. Untuk makluman semua, jualan dealer-dealer akan dikira dalam setiap minggu, dan mana-mana dealer yang menduduki tangga pertama akan mendapat bonus sebanyak RM 5 yang mana akan didepositkan terus ke akaun dealer tersebut. Bagi dealer yg menduduki tempat kedua hingga tempat kelima, nama anda dan jumlah jualan anda juga akan turut dipaparkan di laman web ini.

– Dealer-dealer digalakkan untuk berusaha dengan sebaiknya untuk meraih tempat pertama dan mendapat RM 5 daripada kami pada setiap minggu. Ini adalah sebagai tanda penghargaan syarikat atas sokongan anda kepada kami. Semoga kita semua akan terus berjaya. Selamat berusaha!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s